Sastāvdaļas:
4 porcijām
- 4 “Hanzas Maiznīcas” “Toste” sēklu rikas
- 2 avokado
- 2 bumbiņas mocarellas siera
- 1 garais gurķis
- 1 paciņa zaļo zirnīšu dīgstu (vai citu svaigo dīgstu pēc izvēles)
- sāls
ZAĻUMU MAJONĒZEI (pietiks ilgākam laikam)
- 1 paciņa majonēzes
- 1 bunte svaiga bazilika
- 1 bunte svaigu zaļo lociņu
- 1 daiviņa ķiploka
- sula un smalki rīvētas miziņas no ¼ citrona
- sāls
Pagatavošana:
- Pagatavo zaļumu majonēzi. Sablendē visas sastāvdaļas, sāli liekot pēc garšas.
- Kārto maizītes. Apakšējai sēklu rikas pusei pārsmērē zaļumu majonēzi, pāri kārto plānās šķēlēs sagrieztu gurķi, kam pārber nedaudz sāli pēc garšas. Tam pāri kārto šķēlēs sagrieztu mocarellas sieru un šķēlēs sagrieztu avokado. Visam pāri liek zaļo zirnīšu dīgstus un ar zaļo majonēzi pārsmērētu otru sēklu rikas pusi.
- (šis, ja vajag uzkodas) Katrā maizītē iedur 4 zobu bakstāmos, lai saturētu kopā, un sagriež 4 daļās.
Receptes autors: “Pie galda”