Nepieciešams (4 pers.):
- 4 Hanzas Maiznīcas beigeļi
- 150 g dažādas krāsas ķirštomāti
- ½ brokoļu galviņa
Humusam:
- 200 g konservēti turku zirņi
- 1 ķiploka daiviņas
- ½ tējkarote sāls
- 50 ml olīveļļa
- Šķipsna čilli pārslas vai pulvera
Pagatavošana:
- Beigeļu maizes pārgriež uz pusēm, brokoli sadala rozītēs un liek verdošā ūdenī, vāra 5-7 minūtes, ķirštomātus pārgriež uz pusēm;
- Gatavo humusu – Blenderī lej olīveļļu, sāli, nomizotas ķiploka daiviņas, čilli pārslas un visu sablendē. Tad pamazām pievieno turku zirņus un sablendē visu viendabīgā masā
- Beigeļa maizē smērē humusu, pa virsu pamīšus liek brokoli un ķirštomātus.
Receptes autors: Ir.bene