#VerVaļāSavuBurgernīcu!
Laša burgers ir garšīga alternatīva tiem, kas ilgojas pēc nedaudz neierastāka burgera. Apgrauzdējiet vai grilējiet Hanzas Maiznīcas burgermaizītes, kā arī grilējiet vai uzcepiet laša fileju. Pasniedziet ar romiešu salātiem, rukolu un sinepju tzatziki mērci. Papildus varat pasniegt maizes standziņas, kas ir veselīgākas par frī kartupeļiem.
Nepieciešams (4 personām):
Sinepju Tzatziki mērce
- 100 ml grieķu jogurts
- 100g rīvētu svaigs gurķis
- 2 smalki sakapātas vai presētas ķiploku daiviņas
- 1 1/2 ēdamkarotes franču sinepju
- Sāls
Pagatavošana:
Sarīvētos gurķus pārkaisiet ar sāli un atstājiet uz 5 minūtēm, tad nospiediet lieko šķirdrumu, sajauciet gurķus ar ķiplokiem, pievienojiet jogurtu un sinepes.
Maizes standziņas
- Apmēram 200g maizes
- 3 ēdamkarotes auksta spieduma olīveļļas
- 2 ēdamkarotes škidra medus
- Sakapāti ķiploki, sāls, čili pārslas
Pagatavošana:
Sagrieziet burgeru maizītes standziņās, apslakiet ar olīveļļu, pārklājiet ar medu. Uzberiet sāli, ķiplokus un žāvētas čili pārslas. Grauzdējiet cepeškrāsnī 10 -15 min. Pasniedziet pirms pamatēdiena kā piedevu vai arī kā gardu našķi ar sev tīkamu mērcīti.
#hanzasburgeri