Šī maizīte ir patiešām kārtīga uzkoda, gandrīz jau kā pamatēdiens. Tā noteikti iepriecinās labas gaļas cienītājus, jo kombinācija liellopa gaļas saldums, rudzu maizes sātīgais rūgtumiņš un olas maigā tekstūra ir tik laba saderība, cik vien varbūt. Īsts garšas baudījums.
Sastāvdaļas:
- 4 šķēles “Kuršu” rudzu formas maizes
- 200 g liellopu filejas
- 1 ēdamkarote olīveļļa
- 1 tējkarote sezama eļļas
- 1 ēdamkarote sojas mērces
- Tiger mērce
- sāls un pipari
- 4 paipalu oliņas
- Pavisam mzliet: sīpolu čīpši, kaperi, rīvēts parmezāns
- 1 marinēts gurķis
- sauja svaigu redīsu vai citu dīgstu
Pagatavošana:
- Gaļu smalki sakapā, pievieno visas eļļas un mērces, sāli un piparus un kārtīgi samīca kopā.
- Paipalu oliņas pagatavo kā plaučolas. To visvienkāršā ir darīt tā: mazā tasītē ieklāj gabaliņu pārtikas plēves, noziež to ar eļļu, tad tajā iesit jēlu olu, aizloka plēves galiņus ciet un uz 30 sekundēm iemet verdošā ūdenī, kam pievienots nedaudz sāls.
- Gurķi sagriež plānās strēmelītēs, kaperiem notecina lieko ūdeni un sieru sarīvē.
- Sakārto maizītes, uz katras liekot tartaru un rotājot ar plaučolu, nedaudz sīpolu čipšiem un rīvētu sieru, pāris škēlītēm marinēta gurķa un graudiņiem kaperu. Visbeidzot izrotā ar šķipsniņu svaigo dīgstu
Receptes autors: