Sastāvdaļas:
Porciju skaits: 2 maizītes
- 2 pilngraudu Rudzu rikas
- 2 olas
- 1 avokado
- 150 g sarkano kāpostu
- šķipsna sāls
- šķipsna cukura
- 1 ēdamkarote citronu sulas
- 1 dzeltenais tomāts
- 6 šķēles bekona
- 4 ledussalāta lapas
Pagatavošana:
- Nelielā katliņā uzvāra ūdeni, tajā liek olas un vāra 6 minūtes. Kad laiks pagājis, tās uzreiz pārliek aukstā ūdenī. Atdzesē un tad nomizo.
- Sarkano kāpostu sagriež pēc iespējas plānāk. Liek bļodā, pievieno sāli, cukuru un citronu sulu, ar rokām samīca, lai kāposti paliek mīkstāki un sulīgāki.
- Avokado liek bļodiņā, pievieno nedaudz citronu sulas un ar dakšiņu saspaida.
- Bekona šķēles apcep brūnas, tomātu sagriež šķēlēs.
- Maizīti apsmērē ar avokado masu, pāri kārto bekona šķēles, tad uz pusēm pārgrieztu olu, tad sarkanos kāpostus, dzeltenā tomāta šķēles un visbeidzot salātlapas. Pāri liek otro rikas pusi un saspiež. Lai maizīte labāk turētos kopā, to var stingi ietīt cepamajā papīrā.
Receptes autors: Pie Galda