Sastāvdaļas:
VANIĻAS MĒRCEI
- 5 olu dzeltenumi
- 600 ml piena
- 2 tējkarotes vaniļas cukura
- 3 ēdamkarotes baltā cukura
KRAMBLAM
- 100 g kviešu miltu
- 200 g Hanzas Maiznīcas piparkūku ar apelsīnu garšu, samaltu
- 120 g sviesta
- 120 g brūnā cukura
- šķipsna sāls
- 200 g lielogu dzērveņu
- 3–4 bumbieri
Pagatavošana:
- Pagatavo vaniļas mērci. Bļodā saputo olu dzeltenumus ar abu veidu cukuriem. Pienu karsē līdz vārīšanās temperatūrai, iemaisa olu dzeltenumu masā, tad masu pārvieto uz katliņu.
- Uz vidēji lielas uguns silda, nepārtraukti maisot, līdz masa sāk sabiezēt, lej burciņā vai krūzē un atdzesē.
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Pagatavo drupačas. Bļodā sajauc sviestu, miltus, piparkūkas, 100 g cukura, šķipsnu sāls un mīca ar rokām, līdz veidojas drupenas drumstalas.
- Pusi dzērveņu pārgriež uz pusēm, bumbierus sagriež nelielos gabalos.
- Cepamajā traukā liek bumbierus, dzērvenes, pārber ar atlikušajiem 20 g cukura, pa virsu liek drumstalas. Cep krāsnī 30–40 minūtes, kamēr drumstalas paliek zeltaini brūnas, pasniedz ar vaniļas mērci.
Receptes autors: Pie Galda