Sastāvdaļas:
Porciju skaits: 12 personām
- 24 “Hanzas maiznīcas” rudzu piparkūku
- kārtīga sauja sakapātu pistāciju
- kārtīga sauja sakapātu žāvētu dzērveņu
- 75g baltās kausējamās šokolādes
PILDĪJUMAM
- 50 g mīksta sviesta
- 120 g bezpiedevu svaigā siera
- 25 g pūdercukura
- 25 g baltās kausējamās šokolādes
- ½ tējkarotes vaniļas pastas
Pagatavošana:
- Pagatavo pildījumu. Izkausē balto šokolādi, lej to traukā, pievieno pārējās pildījuma sastāvdaļas, un visu sakuļ, līdz izveidojusies viendabīga masa.
- Lai krēmu būtu vieglāk smērēt uz piparkūkām, var ielikt to ledusskapī uz stundiņu nedaudz sacietēt.
- Izkausē atlikušo šokolādi.
- Ņem piparkūku, vienmērīgi uzsmērē tai aptuveni 1 tējkarotes krēma, liek virsū otru piparkūku, lai veidojas tāds kā cepumu sendvičs.
- Vienu pusi iemērc izkausētajā šokolādē, uzber šķipsniņu riekstu vai kaltētu dzērveņu. Atkārto to ar pārējiem cepumiem.
Receptes autors: Pie Galda