Sastāvdaļas:
6–8 sendvičiem
- 12–16 šķēles Hanzas Maiznīca Tostē pilngraudu ar D vitamīnu
- 12 olas
- 150 ml saldā krējuma
- 150 g bekona
- 1 sarkanā paprika
- 1 saldais sīpols
- 1 tējkarote sāls
- 1 tējkarote maltu melno piparu
- 1 tējkarote Vidusjūras garšaugu maisījuma
- ½ tējkarotes asās paprikas
- 100 g fetas siera
- salātlapas vai spinātu lapas
Pagatavošana:
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai ventilatora režīmā.
- Uz cepešpannas, kas apklāta ar cepamo papīru, liek bekona šķēles, cep krāsnī 8 minūtes.
- Pannā apcep sagrieztu sīpolu un papriku aptuveni 5 minūtes.
- Lielā bļodā sakuļ olas ar garšvielām, līdz veidojas gaisīga masa.
- Kuļot pamazām pievieno saldo krējumu.
- Cepešpannā ar augstām malām liek sacepto papriku un sīpolus, pāri lej olu masu.
- Liek cepties uz 20 minūtēm, kad gatava, sagriež maizes formas gabalos.
- Apgrauzdē maizi, uz katras šķēles liek salātlapu, gabalu omletes, bekonu un fetas sieru.
- Omletei var pievienot jebkādus sev tīkamus vai sezonālus dārzeņus.
Receptes autors: Pie Galda