Sastāvdaļas:
Porciju skaits: 2 maizītes
- 250 g sparģeļu
- 4 olas
- 2 šķēles “Pļavas Rudzupuķe” rudzu sēklu maizes
Pagatavošana:
- Pagatavo mīksti vārītas olas. Katlā lej ūdeni, uzvāra to, uzmanīgi pievieno olas un vāra tās 5 minūtes.
- Kad olas novārītas, liek tās ledus vanniņā un ļauj tām atdzist.
- Tikmēr katlā atkal uzvāra ūdeni, pievieno lielu šķipsnu sāls. Katlā liek sparģeļus un blanšē tos 2–3 minūtes, līdz sparģeļi ieguvuši spoži zaļu nokrāsu. Ja sparģeļi ir lieli un gruntīgi, tad blanšē tos 1 minūti ilgāk.
- Pēc blanšēšanas sparģeļus uzreiz atdzesē ledus vannā.
- Maizīti sagriež stienīšos un uz pannas apcep, pievienojot nedaudz eļļas vai sviesta. Obligāti apber ar nedaudz sāls. Pēc vēlēšanās pievieno kādu garšvielu.
- Mīksti vārītās olas pasniedz ar sparģeļiem un cepto maizīti.
Receptes autors: Pie Galda