Sastāvdaļas:
4 porcijām
- 8 šķēles “Hanzas Maiznīcas” Kuršu pilngraudu tostermaizes
- 5 cieti vārītas olas
- 100 g grieķu jogurta vai majonēzes
- 1 ēdamkarote Dižonas sinepju
- 1 tējkarote baltvīna etiķa
- ¼ tējkarotes paprikas pulvera
- sāls
- svaigi malti melnie pipari
- 2 seleriju kāti
- 1 mazs sarkanais sīpols
- 2 ēdamkarotes svaigi kapātu zaļumu – dilles, loki, pētersīļi
- 8 romiešu salātu lapas
Pagatavošana:
- Olas nomizo un liek lielā bļodā. Pievieno jogurtu vai majonēzi, sinepes, etiķi, paprikas pulveri, sāli, piparus, un visu saspaida kopā ar dakšu, līdz masa ir viendabīga.
- Masā iemaisa smalki kapātus selerijas kātus, sīpolu un svaigos zaļumus.
- Maizes šķēles viegli apgrauzdē uz pannas vai tosterī, uz tām liek romiešu salātus, pa virsu liek olu salātus, tad pa virsu otru maizes šķēlīti. Gatavo sendviču sagriež pa diagonāli, lai veidotos divas trīsstūrmaizītes.
- Olu salātus var uzglabāt noslēgtā traukā ledusskapī 2–3 dienas.
Receptes autors: “Pie galda”