#VerVaļāSavuBurgernīcu!
Arī burgeri var celt svētku galdā, ja tajā ir bietes, pelēko zirņu kotletes, mārrutki! Svinēsim svētkus kopā ar tuvajiem pie gardi klātiem galdiem!
Nepieciešams (4 personām):
- 4 Hanzas Maiznīcas burgermaizes
- 400g pelēkie zirņi
- 2-3 vārītas bietes
- 150g rīvēts siers
- 30g spināti
- 2 olas
- Šķipsna sāls, pipari
- Eļļa cepšanai
Mērcei:
- 100g skābs krējums
- 2 tējkarotes mārrutki
- Šķipsna sāls
Pagatavošana:
- Pelēkos zirņus izmērcē uz nakti aukstā ūdenī, no rīta nokāš un izvāra līdz mīksti. Zirņus liek blenderī un sablendē ar olu, sāli, pipariem viendabīgā masā. Uzkarsē pannu ar eļļu un cep nelielus plāceņus no abām pusēm līdz zeltaini brūni
- Bietes nomizo, sarīvē, sieru arī sarīvē un sajauc kopā ar bietēm
- Sajauc visas mērces sastāvdaļas kopā
- Gatavo burgeri – liek biešu salātus uz burgermaizes, tad pelēko zirņu kotleti, mērci, spinātus, otru burgermaizi un pasniedz.
#hanzasburgeri
Autors: ir.bene