Sastāvdaļas:
4–6 porcijām
SĀĻAJAI KARAMELEI
- 180 g brūnā cukura
- 110 g sviesta
- 120 ml saldā krējuma
- šķipsna sāls
PANKŪKĀM:
- 3 lauku olas
- 250 g bezpiedevu jogurta
- šķipsna sāls
- 1 ēdamkarote medus
- 100 g kviešu miltu
- 100 g Hanzas Maiznīcas rudzu piparkūku, sasmalcinātu
- sviests cepšanai
PASNIEDZ KOPĀ AR:
- 200g brūkleņu ievārījumu
- 200 g sāļo karameli
Pagatavošana:
- Pagatavo sāļo karameli. Uz vidēji lielas uguns katlā ber cukuru un apmaisot karsē, līdz cukurs izkusis un izveidojusies tumša karamele. Pievieno nelielos gabalos sagrieztu sviestu un cītīgi maisa, līdz izveidojas viendabīga masa. Maisot lēnām pievieno saldo krējumu, iemaisa sāli un lej karameli burciņā. Atdzesē. (Katliņā, kur vārīta karamele, ielej verdošu ūdeni, nedaudz trauku mazgājamā līdzekļa, un pēc pāris minūtēm viegli var izmazgāt!)
- Uzkarsē pannu, kurā izkausē sviestu. Bļodā sajauc olas ar bezpiedevu jogurtu, šķipsnu sāls un medu. Visu kārtīgi samaisa, pievieno miltus un piparkūkas. Visu samaisa, līdz veidojas viendabīga masa.
- Uz pannas cep nelielas pankūciņas, līdz tās ir zeltaini brūnas no abām pusēm.
- Pasniedz ar ievārījumu un sāļo karameli.
Receptes autors: Pie Galda