Sastāvdaļas:
Porciju skaits: aptuveni 1,5 kg granolai
GRANOLAI
- 500 g pilngraudu auzu pārslu
- 100 g pistāciju
- 100 g valriekstu
- 100 g sakapātu ingvera sukāžu
- 100 g sakapātu žāvētu ķiršu
- 100 g kokosriekstu eļļas
- 175 g medus vai cita sīrupaina saldinātāja
- paliela sāls šķipsna
- ½ tējkarotes malta kanēļa
- ½ tējkarotes malta muskatrieksta
- ½ tējkarotes malta kardamona
- 100 g klasisko “Hanzas maiznīcas” piparkūku
PASNIEGŠANAI
- bezpiedevu jogurts
- granātābols
Pagatavošana:
- Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 ℃ temperatūrai. Cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru.
- Sakapā žāvētos ķiršus un ingvera sukādes. Ja ir vēlēšanās, mazākos gabaliņos ar pirkstiem var sasmalcināt arī valriekstus.
- Katliņā liek izvēlēto saldinātāju, kokosriekstu eļļu un garšvielas. Uz mazas uguns maisot karsē, lai viss viendabīgi izkūst, bet neuzvārās.
- Bļodā ber auzu pārslas un riekstus, sakapātās ingvera sukādes un žāvētos ķiršus, pievieno šķipsniņu sāls. Pārlej pāri izkausēto eļļu ar saldinātāju, un visu kārtīgi samaisa.
- Maisījumu ber uz cepamā papīra, izlīdzina vienmērīgā kārtā un liek krāsnī. Pēc 10–15 minūtēm iesaku to apmaisīt. Kopumā cep 20–30 minūtes, līdz granola kļuvusi zeltaini brūna.
- Kad tā gatava, ņem ārā no krāsns un ļauj atdzist. Tad pievieno ar pirkstiem sadrupinātas piparkūkas. Gatavo granolu ber slēgtā traukā. To var uzglabāt aptuveni 2 nedēļas.
- Granolu pasniedz to ar bezpiedevu jogurtu un svaigiem augļiem vai mielojas tāpat.
Receptes autors: Pie Galda