Sastāvdaļas:
Porciju skaits: 4 maizītes
- 8 šķēles Hanzas maiznīcas “Toste” proteīna maizes
- 200 g tunča steika
- sojas mērce
- svaigi spināti
- sviests
- 1 tējkarote sezama sēklu
- eļļa cepšanai
OLU SALĀTIEM
- 4 cieti vārītas olas
- 1 tējkarote graudu sinepju
- 1 ēdamkarote citronu sulas
- miziņa no ½ citrona
- 2 ēdamkarotes majonēzes
- 1 tējkarote svaigu diļļu
- 1 ēdamkarote svaigu loku
- 1 marinēts gurķis
- sāls
- pipari
Pagatavošana:
- Pagatavo olu salātus. Bļodā sajauc sagrieztas cieti vārītās olas, smalki sagrieztu marinētu gurķi, smalcinātas svaigas dilles, svaigus lokus un pārējās sastāvdaļas. Sāli un piparus pievieno pēc garšas.
- Svaigu tunča steiku viegli pārsmērē ar sojas mērci, no abām pusēm pārber ar sezama sēklām, pārber ar sāli un cep uz karstas pannas 1 minūti no katras puses. Ļauj nedaudz atdzist apmēram 10 minūtes.
- Maizes šķēles nedaudz apgrauzdē un iesmērē ar sviestu.
- Apakšējo maizes šķēli viegli pārklāj ar majonēzi, kārto spinātu lapas, kam pāri liek apmēram 2 ēdamkarotes olu salātu. Pāri liek šķēlēs sagrieztu tunča steiku un otru maizes šķēli.
Receptes autors: Pie Galda