Sastāvdaļas:
6 porcijām
- 1 kukulis “Kungu” kefīrmaizes ar burkāniem
- 1 burkāns
- 1 baklažāns
- 1 sarkanā paprika
- 1 ķiploka galviņa
- 3 ēdamkarotes olīveļļas
- 400 g konservētu turku zirņu
- 40 g valriekstu
- 80 g saulē kaltētu tomātu eļļā
- 1 ēdamkarote kaperu
- sāls
- svaigi malti melnie pipari
Pagatavošana:
- Burkānu, papriku un baklažānu sagriež mazākos gabalos, visu izklāj pannā, kas noklāta ar cepamo papīru. Pārkaisa ar sāli un pipariem.
- Ķiploka galviņai nogriež ziedkopas galiņus, lai tā turētos kopā, bet izdalītu aromātus, un liek pannas viducī. Visu pārslaka ar ēdamkaroti olīveļļas.
- Dārzeņus cep līdz 190 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni pusstundu, līdz tie ir mīksti. Atdzesē.
- Ķiploku atdala no tā miziņām un sablendē kopā ar saceptajiem dārzeņiem un pārējām sastāvdaļām. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
- Pastēti smērē uz kefīrmaizes, kuras maigā garša un tekstūra lieliski kontrastēs ar pastētes intensīvo buķeti.
Receptes autors: “Pie galda”