Sastāvdaļas:
Porciju skaits: 4 maizītes
- 8 šķēles rudzu formas maizes ar saulespuķu sēklām
- 800 g liellopa lāpstiņas
- 6 daiviņas ķiploku
- 1 baltais sīpols
- 2 zariņi svaiga rozmarīna
- 100 ml sarkanvīna
- 100 ml liellopu vai dārzeņu buljona
- 4 šķēles Šveices siera
- 4 ēdamkarotes marinētu kāpostu
- marinēti gurķi
- sviests
- eļļa
- sāls
- melnie pipari
MĒRCEI
- 100 ml majonēzes
- 3 ēdamkarotes kečupa
- 1 tējkarote mārrutku
- tējkarote Vusteras mērces
- 1 tējkarote cukura
- ¼ tējkarotes paprikas pulvera
Pagatavošana:
- Liellopa lāpstiņu bagātīgi no visām pusēm pārkaisa ar sāli un pipariem un karstā pannā ar eļļu apcep zeltaini brūnu no visām pusēm. Traukā ar vāku kārto sagrieztu sīpolu, veselas ķiploka daiviņas, rozmarīna zariņus, pa virsu liek liellopa lāpstiņu. Pievieno sarkanvīnu, buljonu, 2 ēdamkarotes sviesta un liek cepties cepeškrāsnī 160 °C temperatūrā uz apmēram 3 stundām. Pēc tam ļauj atdzist vismaz 1 stundu.
- Maizi apgrauzdē, pēc tam uz visām šķēlēm uzreiz smērē sviestu, lai izkūst.
- Kārto sviestmaizes. Abas maizītes pārsmērē ar mērci. Uz apakšējās maizītes kārto marinētos kāpostus, plānās šķēlītēs sagrieztu liellopu gaļu, Šveices sieru un šķēlēs sagrieztu marinētu gurķi, pāri pārliek otru maizītes pusi.
Receptes autors: Pie Galda