Sastāvdaļas:
3 porcijām
- 1 bundža konservētu turku zirņu
- 1 tējkarote kūpinātas paprikas
- ¼ tējkarotes ķiploku pulvera
- 2,5 ēdamkarotes olīveļļas
- 6 šķēles “Hanzas Maiznīcas” Kuršu rudzu maizes
- sāls
- 100 g zaļo garo pākšu pupiņu
- 230 g salātlapu (little gem jeb mazās romiešu lapas)
- 1 liels avokado
- JOGURTA MĒRCEI
- 80 g bezpiedevu jogurta
- 1 ēdamkarote zemesriekstu sviesta
- sula no ½ citrona
- 1 daiviņa ķiploka, smalki kapāta
- 1 ēdamkarote kļavu sīrupa
- sāls
- pipari
Pagatavošana:
- Turku zirņus nokāš un noskalo zem tekoša ūdens. Bļodā tos sajauc kopā ar paprikas un ķiploku pulveri un 1 ēdamkaroti olīveļļas. Visu labi apmaisa un cep izklātus uz cepamās pannas 25 minūtes iepriekš līdz 180 ºC temperatūrai uzkarsētā krāsnī.
- Tikmēr rudzu maizi sagriež mazākos gabalos, izklāj uz cepamās pannas, aplaista ar atlikušo olīveļļu, apber ar sāli un cep krāsnī 15 minūtes.
- Mazā katliņā uzvāra ūdeni, pievieno mazākos gabalos sagrieztas zaļās pupiņas, vāra 6–8 minūtes, tad noskalo ar aukstu ūdeni.
- Smalki sakapā salātlapas, avokado nomizo un sagriež šķēlītēs.
- Pagatavo mērci, kopā sajaucot visas sastāvdaļas.
Bļodiņās kārto salātus, avokado, zaļās pupiņas, pāri ber turku zirņus un maizes grauzdiņus. Visu aplej ar mērci.
Receptes autors: “Pie galda”