Sastāvdaļas:
Porciju skaits: 2 maizītes
- 4 šķēles “Pļavas ķirbju sēklu” maizes
- 150 g sēņu
- 2 avokado
- 4 olas
- 1 daiviņa ķiploka
- 1 ēdamkarote balzametiķa, sarkanvīna etiķa vai ābolu etiķa
- ½ citrona
Pagatavošana:
- Uz vidēji lielas uguns uzkarsē pannu. Pievieno 1 ēdamkaroti eļļas. Tajā žigli apcep sasmalcinātu ķiploku un pievieno sagrieztas sēnes. Sēnes cep, līdz tām manāmi parādījusies zeltaināka krāsa. Pievieno sāli, piparus, etiķi, uzliek vāku un ļauj sēnēm pāris minūtes (maksimāli 10) apcepties.
- Tikmēr tosterī, krāsnī vai uz pannas apcep maizi, līdz tā kļuvusi zeltaina un kraukšķīga.
- Uz katras maizītes uzliek avokado pusīti, ko saspaida ar dakšu. Pārber ar sāli, pipariem un nedaudz citronu sulas.
- Pa virsu liek apceptās sēnes. Pirms pašas pasniegšanas uz pannas pagatavo ceptas vēršacis, un tostus pasniedz kopā ar ceptām olām.
Receptes autors: Pie Galda