Sastāvdaļas:
4 porcijām
- 8 šķēles Pļavas 45% sēklu maizes
- 60 g Parmas siera
- 200 g ķiršu tomātiņu
HUMUSAM
- 400 g bundžiņa turku zirņu
- 2 daiviņas ķiploku
- 30 ml citronu sulas
- 1 ēdamkarote tahini pastas
- 60 ml olīveļļas
- sāls
- svaigi malti melnie pipari
Pagatavošana:
- Vispirms pagatavo humusu. Turku zirņiem nolej šķidrumu. Zirņiem pievieno pārējās sastāvdaļas, un visu sablendē viendabīgā masā. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus melnos piparus.
- Ķiršu tomātiņus apslaka ar olīveļļu un viegli pārber ar sāli, liek uz cepamās pannas un ievieto līdz 210 ºC temperatūrai iepriekš uzkarsētā krāsnī. Cep 20–25 minūtes, līdz tie sāk sprāgt. Atdzesē.
- Uz maizes šķēlēm smērē humusu, pāri ber sašķēlētu Parmas sieru un pa virsu kārto ceptos tomātus.