Šefpavāra cienīgs Veģetārais burgeris!
Gatavo Dzintars Kristovskis.
Ar sieru pildītas portobello sēnes, panētas rīvmaizē ar garšaugiem, čili, Parmas sieru; svaigi tomāti, grilēti marinēti cukīni, salātlapas, svaigi sīpoli, sinepju majonēze ar sweet pickle.
Sastāvdaļas:
- 4 lielas portobello sēnes
- 2 x 130 g brī siera
- 4 olas
- panko rīvmaize
- 20 g pētersīļu
- 30 g Parmas siera
- 4 g čili pārslu
- 2 lieli tomāti
- 1 cukīni
- 50 ml olīveļļas
- 10 g ķiploku
- 2 g kaltētas raudenes
- 20 ml balzametiķa
- 10 g medus
- 1 galviņa romiešu salātu
- 1 sarkanais sīpols
- 120 g majonēzes
- 30 g graudu sinepju
- 30 g skandināvu stilā marinētu gurķu (saldi)
- 1 l eļļas fritēšanai
Pagatavošana:
Sēnēm izdobj vidu ar karoti un noliek tās malā. Abus brī siera rituļus pārgriež uz pusēm tā, lai veidojas četras vienādas ripas. Pagatavo panējumu – rīvmaizi sajauc ar smalcinātu čili, rīvētu Parmas sieru un smalcinātiem pētersīļiem. Atsevišķā bļodā sakuļ olas. Katras sēnes centrā liek siera šķēli, apviļā olā, tad rīvmaizē. Visu atkārto divas reizes. Noliek aukstumā, līdz būs nepieciešamas. Pagatavo cukīni marinādi – sajauc olīveļļu ar sasmalcinātiem ķiplokiem, raudeni, medu un etiķi. Pašus cukīni griež vai rīvē plānās šķēlēs (2 mm), apslaka ar olīveļļu un grilē. Karstus liek marinādē, samaisa un noliek malā. Sajauc majonēzi ar sinepēm, pievieno sasmalcinātus marinētos gurķus. Sagriež tomātus un sīpolus šķēlēs.
Saliek visu kopā – apsmērē maizītes ar sviestu un apgrauzdē zeltainas, uzkarsē taukvielas, un tajās fritē pildītās sēnes, līdz tās ir zeltainas. Uz maizītes liek salātlapas, tad mērci, tomātu un sīpolu. Tam seko ceptās sēnes un marinētie cukīni. Visu nosedz ar maizīti.
#hanzasburgeri