Sastāvdaļas:
4 porcijas
- 8 šķēles “Tostē klasiskā” tostermaizes
- 80 g sviesta
- 150 g rīvēta siera
- 8 tējkarotes dārzeņu krēma ar tomātu un baziliku
- 8 lapas ledus salātu
- 4 tomāti
VISTAS PANĒŠANAI
- 300 g cāļa mazo fileju
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 2 daiviņas ķiploku
- sāls un pipari
- čili
- 3 olas
- 150 g rīvmaizes
- 150 g miltu
- 150 g rīvēta siera
- 10 g oregano
Pagatavošana:
- Cāļa filejas ar gaļas āmuriņu izklapē plānākas, liek bļodā, pievieno saspiestus ķiplokus, sāli, piparus, čili. Garšvielas iemasē gaļā, un noliek malā, lai gaļa ievelkas.
- Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai. Maizītei uzsmērē sviestu, uzber sieru, uzliek tomātu šķēlītes un pārber vēlreiz sieru pāri, pārkaisa mazliet čili. Liek cepties.
- Tikmēr gatavo kraukšķīgo vistu. Uzkarsē pannā eļļu, sakuļ olu ar oregano, sāli un pipariem. Vienā šķīvī ber miltus, otrā – rīvmaizi, kas samaisīta ar rīvēto sieru. Cāļa fileju liek miltos, tad olā un rīvmaizē ar sieru. Liek cepties sakarsētajā pannā. Cep no abām pusēm. Tai jābūt zeltaini brūnai. Kad maizīte izcepusies un kraukšķīgās filejas arī, uz maizes liek salātu lapiņas, cāļa fileju, kas apsmērēta ar dārzeņu krēmu, pa virsu liek otru maizīti.
Receptes autors: Pie Galda