Sastāvdaļas:
4 porcijām
- 12 šķēles Pļavas 4 sēklu tostermaizes
BANĀNU BEKONMAIZĒM
- 4 ēdamkarotes mandeļu sviesta
- 2 banāni
- 4 šķēles cepta bekona
- 2 ēdamkarotes grauzdētu pekanriekstu
PISTĀCIJU SIERMAIZĒM
- 4 lielas ēdamkarotes rikotas siera
- 30 g smalcinātu lobīto pistāciju
- medus vai olīveļļa pārslacīšanai
PROŠUTO BUMBIERMAIZĒM
- 6 tējkarotes sviesta
- 4 tējkarotes vīģu ievārījuma
- 4 šķēles Maasdam tipa siera
- 4 šķēles prošuto
- 1 bumbieris
Pagatavošana:
- Maizes šķēles viegli apgrauzdē tosterī vai apcep krāsnī, līdz tās ir zeltainas.
- Banānu bekonmaizēm – katru šķēli noklāj ar ēdamkaroti mandeļu sviesta, pa virsu kārto ripiņās sagrieztus banānus. Pārber ar sakapātu kraukšķīgu bekonu un sadrupinātiem pekanriekstiem.
- Pistāciju siermaizēm – katru šķēli bagātīgi noklāj ar rikotas sieru, pāri ber drupinātas pistācijas. Pārlej ar medu vai olīveļļu.
- Prošuto bumbiermaizēm – bļodiņā sajauc sviestu kopā ar vīģu ievārījumu, šo masu uzklāj uz apgrauzdētajām maizes šķēlēm. Pāri liek plānu šķēli ar Maasdam sieru, prošuto un pāris šķēlēm svaiga bumbiera.
Recepšu autors: “Pie galda”