Sastāvdaļas:
- 390 g Kungu Pilngraudu rudzu maize
- 250 g skābā krējuma (25%)
- 1 ola
- 4 vidēja lieluma ābolu
- 50 g cukura
- 40 g sviesta
Pagatavošana:
- Sviestu izsmērē pa trauka apakšu un pārkaisa ar dažām karotēm cukura. Maizei nogriež garoziņas un liek to trauka apakšā vienu pie otras, piegriežot šķēles tā, lai nosedzas visa trauka apakša.
- Bļodiņā sajauc krējumu ar atlikušo cukuru un olu. Ja vēlas, var pievienot kanēli vai rīvētu citrona miziņu.
- Daļu krējuma izsmērē uz maizes kārtas. Tad liek plānās šķēlītēs sagrieztus ābolus un pārklej ar atlikušo krējumu.
- Cep 180 grādos atpuveni 20-30 minūtes, līdz virskārta ir zeltaina.
Receptes autors: Pie Galda